Pred hišo smo imeli ravnino, kjer smo posaadili travo. Pričakovali smo, da bo trava zrasla takoj, vendar pa smo kar kmalu videli, da bomo imeli težave. Na nekaterih koncih je trava zrasla res lepo in je bila gosta, nekje pa trave sploh ni bilo. Ko sva z ženo razmišljala, zakaj je tako, sva enostavno mislila, da je seme odpihnilo, zato sva seme posejala še enkrat. Vendar rezultat je bil isti. Enostavno trave na istih mestih ni bilo. Potrebovala sva gnojilo za travo, le da še tega nisva vedela. 

Jaz priznam, da nisem niti vedel, da obstaja gnojilo za travo. Enostavno sem mislil, da se trava poseje in to je to.

 

Kakšno gnojilo za travo izbrati?

Ko sem šel v kmetijsko trgovino, da bi mi pomagali pri moji težavi, pa so mi kar hitro povedali, da naj še enkrat posejem travo na delih, ki ni prišla ven in zraven vržem gnojilo. Takrat sem prvič slišal za gnojilo. To pa bo rešitev, sem si takrat rekel. Končno sem bil prepričan, da bo naša zelenica pred hišo končno cela zelena. Ko sem se peljal domov, sem slišal vremensko napoved in ker so napovedali dež sem vedel, da je najboljše, da travo in gnojilo vržem čimprej. 

Takoj ko sem stopil iz avta, sem vzel gnojilo za travo in seme trave in vse skupaj potresel točno tam kjer ni bilo trave. Malo gnojilo sem vrgel še povsod drugod. Tako sem se zavedal, da če sedaj ne bo trave na teh delih travnika, potem imam velik problem. Trava je po nekaj dnevih začela rasti in tako sem vedel, da sem naredil prav. 

Gnojilo za travo in intenzivna rast trave

Drugo pomlad pa si bom zapolnil, da v kmetisjko trgovino ne bom šel po seme trave, ampak po gnojilo za travo. Tako bom že spomladi poskrbel, da bo trava čez celo poletje lepa in gosta.