Nekaj časa nazaj smo si doma ustvarili kar prijetno teraso. Tako pa smo to naredili zaradi tega, ker smo imeli okoli hiše res zelo prijeten vrt, kateri pa se nam je zdel relativno neizkoriščen. Zato pa smo nato sklenili, da bo adicija terase najboljša izbira za naš vrt, da ga malo bolje izkoristimo.

Pergole so odlična adicija k terasam

Ko pa smo si uredili teraso, torej smo kupili še ustrezne stole in mozi, ter dodali žar, pa smo lahko hitro videli, da imamo eno težavo. Ta težava pa je bila, da je bila terasa skoraj celoten dan izpostavljena sončnim žarkom. To pa je bilo slabo zaradi tega, ker se nato sploh nismo morali normalno družiti na terasi, ali pa imeti kakšnega zunanjega kosila. 

No tako pa smo vedeli, da bo potrebno glede tega nekaj narediti, ter si ustvariti nekakšno senco. Tako pa smo se nato odločili za pergole. Te pa bi lahko bile odličen način, kako bi nad teraso lahko ustvarili nekakšno streho, ter bi nato imeli skozi celoten dan senco.

To pa zato, ker so pergole nekakšna konstrukcija, ki pa je namenjena ravno temu, da ustvarja senco na terasah. Nato pa smo se odpravili na splet, kjer pa smo začeli iskati in si ogledovati različne pergole, tako da bi lahko našli tisto najbolj primerno za naše potrebe in pa takšno, ki bo imela primerno velikost, saj nismo imeli spet tako velike terase, ter zato ni bila potrebna zelo velika pergola.

Ko pa smo našli takšno, ki je ustrezala meram, ki smo jih potrebovali in pa takšno, ki nam je bila všeč, pa smo jo kar kupili, ter jo montirali na našo teraso. Sedaj pa je ta veliko bolj prijetna, ter nam omogoča, da se lahko sedaj končno družimo na terasi, ter imamo kakšno zunanje kosilo, ali pa kakšen piknik ter druženje s prijatelji, zaradi česar pa smo ravno naredili to teraso.